Genel arama etkin değil.
Ana içeriğe git

Gelişim Programı Forum Kanalı

The One Thing All Great Teachers Do/ Nick Fuhrman/ TeDxUGA

The One Thing All Great Teachers Do/ Nick Fuhrman/ TeDxUGA

yazan İlayda Kalfa - Yanıt sayısı: 0

Birinin hayatını sonsuza dek değiştirmek için gereken süre 45 dakika. Bunu ilk duyduğumda hem çok gerçekçi hem de bir o kadar gerçek dışıymış gibi geldi.

Hedeflerine sıkı sıkıya bağlı olmak ve bunun için çaba göstermenin ne kadar önemli olduğunu da vurgulayan bir videoydu. Gözlem ve araştırmanın da  öğrenmeye olan katkısı inkar edilemez. Kendine birini örnek almak diyince de aklıma soru havuzundaki ‘ Kendine örnek aldığın birisi var mı?’ sorusu geldi. Bu da bana bu eğitimdeki her şeyin birbiriyle olan bağlantısını gösterdi.

Great teachers:

1)Celebrate Mistakes (Hataları kutlamak onlara yüzümüzü çevirmeyip belki de onlara gülümsemek ve bize kattıklarına, bunun öğretilebilir yanına odaklanmak bizi daha iyiye taşıyacaktır.)

2) Appreciate Differences (Her bireyin kendine özgü farklı bakış açıları vardır. Bu farklılıklar bizi biz yapan özelliklerimizdir. Bulunduğumuz topluluğa gelirken yanımızda tüm bu farklı bakış açılarımızı ve deneyim düzeylerimizi de yanımızda getiririz.)

3) Relay Feedback ( Geri bildirim almak da her alanda önemlidir çünkü bu sayede eksiklerimizi ya iyi olduğumuz alanları diğer kişiler tarafında öğrenme şansı yakalarız. Bu da bizim gelişimimize katkı sağlar.)

4) Evaluate themselves ( Kendini değerlendirmek eksiklerini ve artılarını görmede oldukça önemli bir yere sahiptir. Örneğin, eğitim verdiğin kişilerin sana söylediklerine ve bu cevaplara yönelik yaptığın şeyi değiştirmeye yada düzenlemeye  istekli olmalıyız.)

 

Harika eğitmenler hatasızca bir şeylerin yapılmasını bekleyen eğitmenler değildir. Onlar hataları kutlayan, farklılıkları takdir eden, geri bildirimlere önem veren ve kendini değerlendirmeyi önemseyen (care) bireylerdir.

Maya Angelou’nun da söylediği gibi;

‘İnsanların söylediklerinizi, yaptıklarınızı unutacaklarını ama onlara nasıl hissettirdiğinizi asla unutmayacaklarını öğrendim.’