Genel arama etkin değil.
Ana içeriğe git

Gelişim Programı Forum Kanalı

2. Hafta Gelişim Programı

2. Hafta Gelişim Programı

yazan Enise Zengin - Yanıt sayısı: 0

YAP-PAYLAŞ:

[1] https://medium.com/@enyse/bilgiyi-i%CC%87%C5%9Fleme-modeli-2a2b8acadfc4

[2] https://www.linkedin.com/posts/enise-z-986476110_bilgiyi-i%CC%87%C5%9Fleme-modelikuram%C4%B1-activity-7023201083971756032-ntuM?utm_source=share&utm_medium=member_desktop


İZLE:

"Temelleriyle şiddet içermeyen iletişim" başlığıyla direkt eşleşen videoyu bulamadım. İzlediğim video linkleri:

[1] https://www.youtube.com/watch?v=tuenUHdaLxE&t=3s&ab_channel=G%C3%BCnebakanGeli%C5%9Fim

[2] https://www.youtube.com/watch?v=fbiKrimmAlo&t=2s&ab_channel=G%C3%BCnebakanGeli%C5%9Fim


İlk videoda Marshall Filistin yönetimindeki bir mülteci kampına gittiğinde nefret ile bağıran insanların ne düşündüğünü duymadı ne hissettikleriyle ve neye ihtiyacı olduğu ile bağlantı kurdu. Şiddetli iletişim karşısında şiddetsiz iletişimi kuran kendisiydi ve karşı tarafta güzel değişimlere vesile oldu. İnsanları etiketlemek, imgelemek ve ön yargıda bulunmak şiddetli iletişime neden olur. İletişimde en az şiddeti diretenler kadar şiddetsizliği diretmeliyiz.

Her iki videoda da ihtiyaçların anlaşılmaması ve karşılanmaması konusuna değinilmiştir. İhtiyaçlarımızı çatışmadan dile getirmek ve birbirimizin ihtiyaçlarını görmemiz şiddetsiz iletişim için gereklidir. Birbirimizi, yargılamadan ihtiyaçlarımızı dinleyerek ve dile getirerek anlayabiliriz. Duygu ve ihtiyaçları doğru bir yolda nasıl dile getiririz bunu bilmek gerekir. Diğer türlü çatışmaların olduğu anlaşılmayan ve sonuca varmayan bir iletişimdir ortaya çıkan. Birbirimizin iyiliklerine katkıda bulunmak ve desteklemek yapabileceğimiz en iyi aksiyonlardan biridir. İyilikle ve güzellikle değişime katkı sağlayabiliriz.

Sözel ve fiziksel şiddetin olmadığı umuduyla...