Genel arama etkin değil.
Ana içeriğe git

Gelişim Programı Forum Kanalı

Marshall Rosenberg- Temelleriyle Şiddet İçermeyen İletişim

Marshall Rosenberg- Temelleriyle Şiddet İçermeyen İletişim

yazan Sevdenur Güneş - Yanıt sayısı: 0

Merhaba,

Öncelikle doğru videoyu izleyip izlemediğimden tam olarak emin olamasam da izlediğim video da keyifliydi. 6 dakika olmasından kaynaklı yapabilecek pek fazla yorumum yok. Öncelikle anlatıcının kukla kullanması, örnekleri anlatırken ve konu hakkında bilgi verirken ki ses tonları dinleyicinin daha net anlamasına ve dikkatinin dağılmamasına yardımcı olmuştur. Yani tek düze bir ses tonunda da anlatabilirdi ama yapmadı. Ayrıca örneğini anlatırken kukla kullanması, anlattığı kişilerde kuklanın yerini değiştirmesi de dinleyicinin örneği somutlaştırmasına bence yardımcı olmuştur. Zaman zaman espri yapması da bence çok keyifliydi.

Video yakın zamanda çekilmemiş olmasına rağmen bence günümüzde hala tüm ilişkilerde ki -romantik ilişki, ebeveyn-çocuk, arkadaş-arkadaş, öğretmen-öğrenci vs.- problemlerin başında geliyor. Bazen kendimize o kadar çok odaklanıyoruz ki karşıdaki insanı maalesef göremiyoruz ve bu yalnızca ona değil ilişkimize de çok fazla zarar veriyor. Bireyin kendini tanıması kadar karşıdaki kişiyi de çok iyi anlaması gerekiyor ki fakat elbette ki yalnızca anlamak yeterli olmaz. Anlaşılanın sözel olarak ifade de edilmesi gerekir ki o noktada da iletişim geliyor. Fakat her ne kadar karşımızdaki insanı anlamış olursak olalım insan maalesef bencilliğini bir noktada yine ortaya çıkarıyor. İletişim kurmak bence zannedildiğinden çok daha zor ama bir o kadar kolay bir eylem. Ne yazık ki çoğumuz bunu beceremiyoruz.

Bazı kavramların üzerine daha fazla konuşulabilir ve yorum yapılabilir elbette fakat video içeriği hakkında söyleyeceklerim bu kadar.

Teşekkürler,

Sevde.






(İzlediğim video linki: https://www.youtube.com/watch?v=fbiKrimmAlo)